NeprocjenjivA

Pomalo o svemu i svačemu

NeprocjenjivA je skup projekata koje objedinjuje usmjerenost na LGBT osobe. Izrodio se dugom borbom nas dvoje upravo oko pitanja koja su navedena i skromno odgovorena u ovoj knjižici.

Ja, Neda, u svom dugogodišnjem radu s ljudima sam se uvijek iznova našla u situaciji u kojoj su mi se LGBT (ponajviše L,G i B) osobe autale. U tim razgovorima sam se često susretala s njihovom boli, strahovima, mislima da ih Bog odbacuje, ali i željom da si oduzmu život.

NeprocjenjivA Neda
NeprocjenjivA Mihael

Ja, Mihael, 26 godina sam se borio s navedenim pitanjima zbog svoje seksualne orijentacije, nemogućnosti prihvaćanja da sam gej. Sve moje molitve, odluke o promjeni pa na kraju i ženidba hranile su moju bol, mržnju prema sebi, sve učestalije depresije te na kraju i spremnost da sebi oduzmem život.

Čudesnim putem, (čiji opis bi ovdje oduzeo previše prostora) dok smo bili na dvije različite strane svijeta,  istog se dana u nama dogodila odlučujuća promjena. Dobili smo istu ideju koja danas nosi ime NeprocjenjivA. Želja nam je bila kroz razne projekte (susrete, grupe, individualne razgovore i sl.) biti podrška za sve one LGBT osobe kojima je duhovnost važna, za sve one koji misle da ih je Bog odbacio, za sve one koji su u crkvama i zajednicama, a žive u strahu, nesigurnosti, zbunjeni su i ne znaju kome se povjeriti te se muče na jedan ili drugi način sa svojom seksualnom orijentacijom ili spolnim identitetom.