Odricanje od odgovornosti za iznesena mišljenja,
informacija i vrijednosti u intervjuima

Ovaj tekst odricanja od odgovornosti ima svrhu obavijestiti gledatelje i slušatelje o tome da iznesena mišljenja, informacije i vrijednosti osoba koje se intervjuiraju ili koje se pojavljuju u sadržaju ne moraju nužno odražavati mišljenja i vrijednosti moderatora, organizacije, niti njezinih partnera. Intervjui i sadržaji koje stvaramo prvenstveno služe kao platforma za iznošenje različitih gledišta i stavova te promociju raznolikosti mišljenja.

  1. Neovisnost i raznolikost: Naša organizacija teži promicanju raznolikosti mišljenja i stavova kako bi stvorili prostor za otvorenu razmjenu ideja. Stoga, mišljenja, informacije i stavovi izraženi tijekom intervjua isključivo pripadaju osobama koje ih iznose i ne odražavaju nužno stavove organizacije.

  2. Nepristranost: Naša organizacija nastoji održavati nepristranost i objektivnost tijekom intervjua i izvještavanja. Mišljenja i stavovi izneseni u intervjuima mogu varirati, no trudimo se osigurati korektan tretman svih sudionika bez obzira na njihove stavove.

  3. Odgovornost intervjuirane osobe: Osobe koje se intervjuira odgovorne su za svoje izjave i stavove tijekom intervjua. Organizacija nije odgovorna za posljedice ili interpretacije iznesenih mišljenja.

  4. Promocija otvorenog dijaloga: Naša svrha je promovirati otvoren dijalog i razmjenu informacija. U skladu s tim, pozivamo gledatelje/ice i slušatelje/ice da kritički razmišljaju o iznesenim mišljenjima i potiču konstruktivnu raspravu.

  5. Pristup informacijama: Sve informacije i izjave iznesene tijekom intervjua izriću se u dobroj namjeri i s najboljom namjerom pružanja točnih i relevantnih informacija.

Ovaj tekst odricanja od odgovornosti obvezuje se na poštovanje gore navedenih principa tijekom svih naših intervjua i medijskih sadržaja. Iako se trudimo održavati visoke standarde kvalitete i objektivnosti, razumijemo da su mišljenja i stavovi raznoliki, te potičemo otvoren dijalog i razmjenu ideja