NeprocjenjivA

O NeprocjenjivA

Što nudi NeprocjenjivA?

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

Individualne razgovore možeš iskoristiti kako bi radila na sebi, no isto tako možeš doći kako bi nama postavila/o pitanja, saznala više o nama ili ono što te zanima za sebe. Mogući su i susreti sa tobom i tvojim najbližima kako bismo zajedno razgovarali o strahovima i pitanjima koja imaju tvoji i/ili ti.

Važno nam je da svaka osoba ima mogućnost raditi na sebi i istražiti sebe u individualnim razgovorima . Naš je pristup nedirektivan, što znači da vjerujemo da si ti stručnjak/stručnjakinja svog života i da najbolje znaš na koji način možeš riješiti određen problem. Kroz slušanje i postavljanje pitanja, vodimo te do skrivene snage u sebi koja ti daje jasnoću te potrebne alate za suočavanje s problemima i rješavanju isti

NeprocjenjivA razgovor
Photo by Joshua Ness on Unsplash

GRUPE

NeprocjenjivA grupe
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Grupna razmjena, upoznavanje drugih, dijeljenje iskustava i svoje vjere u sigurnom prostoru je još jedan sastavni dio projekta NeprocjenjivA. Kroz razne teme vezane uz duhovnost i vjeru međusobno se upoznajemo, ohrabrujemo, a nerijetko i dijelimo osobne priče. Budući da je siguran prostor temelj onoga što radimo, svatko ima pravo na svoju priču i svoje identitete te stoga pazimo da nitko ne mora dijeliti ono što ne želi. Ono što svaka osoba u toj grupi može dobiti jest podrška i prihvaćanje. Također, prijatelji i članovi obitelji imaju priliku upoznati se više s navedenom temom, kao i LGBT osobama te njihovim pričama.

Aktivno smo uključeni u podršku jedine LGBT otvorene crkve u Rijeci (Evangelička crkva Rijeka). Ta je crkva postala mjesto okupljanja raznih marginaliziranih ljudi te je trenutno zamijenila grupe. Mjesto gdje je ljudima bitna podrška i koja želi pružati otvorenost i prihvaćanje svima onima koji u crkvama ne mogu naći svoje mjesto. Dorbodošla/ao si i ti! Javi nam se i možeš doći vidjeti.

MJESTO ISTINE I SIGURNOSTI

LGBT osobe kao i strejt osobe često žele saznati nešto o toj temi i imaju pitanja, a ne znaju gdje mogu dobiti jasne odgovore uz stav prihvaćanja i poštovanja iz vjerske perspektive. Programom „Mjesto istine i sigurnosti“ želimo pružiti siguran prostor za sve: prostor za osobne priče, razmjenu, teološka pitanja, razgovor o stavu psihologije i sl.

Do sada je “Mjesto istine i sigurnosti” bilo organizirano u obliku vikenda preko kojeg smo 2-3 dana proveli zajedno, razgovarali o temama koje smo htjeli istražiti, družili se, bili u tišini i međusobno se bolje upoznavali.

Nada nam je da ćemo u budućnosti nuditi i jednodnevne susrete istog naziva, za sve one koji bi željili više saznati o LGBT temi iz vjerske perspektive.

NeprocjenjivA MIS igra